Рецепт маринованих грибів нашвидкуруч
Осінь цього року – справді грибна. Якщо ви вже їх насушили, тоді пропонуємо швидкий рецепт маринованих грибів. Приготовані за таким рецептом гриби можна їсти уже через декілька днів, а не чекати тижні чи місяці.
Цей рецепт однаково добре підходить і для маслюків, і білих грибів, і підосичників, і навіть печериць.
- Гриби – 1 кг
- Цибуля – 1-2 шт.
- Вода – 2 склянки
- Оцет – 1 склянка
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Духмяний перець горошком – 5 горошин
- Чорний перець горошком – 10 горошин
- Лавровий лист – 2 шт
- Мускатний горіх – щіпка
Гриби почистити, помити, порізати великими шматками та замочити у воді з 1 столовою ложкою солі. Залишити на 20 хвилин. Це допоможе краще очистити гриби. Після цього ще раз промити холодною водою, відцідити.
Відварити гриби 20 хв у підсоленій воді.
Цибулю порізати кружальцями, розкласти в чисті банки, у яких будете маринувати гриби.
Приготувати маринад. Для цього у воду з оцтом додати спеції, трішки прогріти, щоб розчинився цукор і сіль, всипати гриби. Прогріти до закипання, але не кип’ятити.
Розкласти у підготовлені банки з цибулею.
Закрити кришками. Після вистигання поставити в холодильник.
Через три дні мариновані гриби готові. Подавати з цибулею, збризнувши олією.
Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!
Салати з маринованими грибами – 20 простих та смачних рецептів
Свіжі печериці – це добре, але що робити, коли хочеться чогось більш пікантного та пряного? Зібрали для тебе 20 рецептів салатів із маринованими грибами на всі випадки життя!
1. Салат з маринованими грибами та овочами
Підійдуть будь-які гриби або їх суміш.
Тобі знадобиться: 300 г маринованих грибів, половина цибулини, 2 помідори, 1 перець, пучок зелені, 1 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Наріж перець соломкою, цибуля – пір’ям, а помідори – кільцями. Зверху виклади гриби, додай рубану зелень і заправ салат оливковою олією з 1 ст.л. грибного розсолу.
2. Салат з шинкою, маринованими грибами та гострим перцем
Замість шинки можеш взяти копчену курку чи ковбасу.
Тобі знадобиться: 150 г шинки, 200 г маринованих грибів, кайенський перець, чорний перець, рубана кінза, майонез.
Приготування: Наріж шинку та гриби тонкими скибочками, перемішай і додай рубану зелень. Змішай майонез із чорним та кайенським перцем, і заправ салат.