Корисні поради

Скільки грамів у часточці яблука

Яблуко – калорійність

Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле “Я не робот”. Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.

Яблука містять корисну для організму клітковину й унікальний компонент – пектин. Разом вони позитивно впливають на травлення.

У цих фруктах 10 вітамінів і 21 мікроелемент, та найбільше – заліза і вітаміну С. Один середній фрукт (150 г) містить приблизно 15% денної норми цих компонентів. Тому навіть 1-2 яблука на день покращують загальне здоров’я організму, позитивно впливають на роботу кишківника, імунітет, красу шкіри, підтримують потрібний рівень гемоглобіну.

Скільки калорій в яблуках?

В середньому калорійність кисло-солодких сортів складає 46 ккал на 100 г. Тож, калорійність яблука середнього розміру всього 69 ккал.

Чи можна їсти яблука під час схуднення?

Так, ці фрукти можна включати до раціону тих, хто худне або просто дотримується здорового харчування. Проте, слід обмежувати денну норму до 300 г на день. Бо хоч енергетична цінність яблука і невелика, проте у ньому міститься немало фруктового цукру – близько 9 г на 100 г. А це 13,5 г на 1 середнє яблуко.

Ці фрукти краще вживати не очищеними, адже у шкірці теж частково містять вітаміни. пектин і харчові волокна. Якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом (особливо загострення хронічних хвороб), то краще вживати яблука запечені або тушковані. Смакують вони у пирогах, кексах, запіканках, сирниках, салатах, як додаток до каші або основа для оладок. У цих десертах цукор можна замінити яблуками. Таким чином, страва залишиться солодкою, натомість калорійність суттєво знизиться.

Яблука також чудово підходять для приготування корисних смузі у поєднанні з морквою, селерою, зеленню (особливо шпинатом і петрушкою), ківі. У смузі яблука виступають солодким компонентом, які збалансують смак зелені та селери, і зроблять смузі значно смачнішим. Також яблука – це корисний перекус між основними прийомами їжі. А щоб зробити перекус більш поживним, можна запекти яблука з кисломолочним сиром і горішками, поєднати скибочки фруктів з арахісовою пастою або йогуртом.

Їжте більше яблук: ось 7 переваг для здоров’я

Яблука не тільки смачні та дешеві, а ще й наповнені вибуховим міксом вітамінів та антиоксидантів. Якщо ви вже зараз додасте їх до свого щоденного раціону, то зовсім скоро відчуєте результат.

Чим корисні яблука

Дієтологи радять їсти всього по два яблука на щодень, адже ці плоди надзвичайно поживні, і всього пара фруктів забезпечать увесь спектр необхідних речовин.

У яблуках міститься чимало вітаміну С та клітковини. Фрукти багаті на антиоксиданти, а саме на поліфеноли, які необхідні для підтримання здоров’я. Також радять не чистити яблука, адже саме у їхній шкірці міститься найбільше користі.

Додати яблука до свого раціону варто й тим людям, які прагнуть скинути кілька кілограмів. Цей продукт не тільки зменшує індекс маси тіла, але й пов’язаний з вагою ризик отримати серцево-судинні захворювання. Таким корисним для схуднення яблуко робить високий вміст води та клітковини.

Яблука корисні для схуднення / Фото Pexels

Якщо ви вживатимете хоча би 100 – 150 грамів яблука на день, зможете позбавитися проблем з високим кров’яним тиском. Та зменшення ризиків серцевих захворювань впливають також поліфеноли. Деякі дослідження доводять, що вживання цих флавоноїдів приведе до менших ризиків інсульту.

Також вживання яблук пов’язане з меншою ймовірністю захворіти на діабет 2-го типу. Лише одне яблуко на тиждень зменшує ризики цієї хвороби на 3%. Допоможуть ці фрукти й тим, хто страждає від проблем з кишківником.

На цей орган позитивно впливає пектин, різновид клітковини, що є у яблуках. Він діє як пробіотик та сприяє покращенню здоров’я. Пектин неушкодженим добирається до товстої кишки та сприяє росту корисних бактерій. Також він допомагає захиститися від багатьох хронічних захворювань, як-от рак, ожиріння чи хвороби серця.

Ще одна чудодійна властивість яблук – вони можуть уберегти вас від раку легенів, молочної залози чи травного тракту. Дослідження показують, що такий ефект дають яблучні поліфеноли, і саме вони перешкоджають розмноженню ракових клітин.

Ці фрукти також рекомендують їсти людям, які хворіють на астму. Яблука допомагають зменшити запалення дихальних шляхів. Найбільш корисна частина плоду в цьому – шкірка, адже саме в ній міститься антиоксидант
кверцетин, який допомагає регулювати імунну систему.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.