Корисні поради

Скільки грам в печиві Марія

Печиво «Марія»: калорійність, цукор і ризики його вживання

Існує хибна легенда про те, що печиво «Марія» стало ледь не дієтичним продуктом, а навпаки. Численні ендокринологи та дієтологи радять вживати цей вид солодкого для зняття тривоги. Чи справді він достатньо здоровий, щоб рекомендувати його споживання?

Незважаючи на те, що вони здаються невинними і простими солодощами, необхідно знати їхні складові, щоб зрозуміти, що вони менш корисні, ніж ми думаємо. Якщо кваліфікований фахівець порекомендує їх вам, або якщо ви самі вважаєте, що це здоровий варіант перекусу, тоді у вас буде можливість оцінити це. Це краще, ніж з’їсти яблуко чи миску йогурту з пластівцями?

Інгредієнти та харчова цінність

Кілька днів тому ми проаналізували компоненти травного печива, здивувавши нас тим, що воно зовсім не травне. Чи відбувається щось подібне з Марією де Фонтанеда? Бренд, який їх виробляє, дещо байдужий, оскільки зазвичай вони містять те саме. Але те, що ви повинні мати на увазі, це переглянути список інгредієнтів і таблицю харчових цінностей. Це буде єдиний спосіб контролювати те, що ми їмо, і якість обраного продукту.

У списку інгредієнтів ми знаходимо: «Борошно пшеничне 74,3%, цукор, пальмовий жир, сироп глюкози та фруктози, суха сироватка МОЛОЧНА, розпушувачі (гідрокарбонат амонію, бікарбонат натрію), сіль, емульгатори (лецитин соєвий, лецитин соняшниковий), оброблювач борошна (метабісульфіт натрію), ароматизатор“.

  • Пшеничне борошно. Його першим компонентом є очищене борошно без вмісту клітковини. Ось чому він вважається швидкозасвоюваним вуглеводом, здатним генерувати стрибки інсуліну в крові.
  • Цукор. Другою в списку є ця речовина, яка не рекомендована. Відповідно до nosugar.org, вісім одиниць печива Марія містять три кубики цукру.
  • Рослинний жир. Це може бути оливкова або, в гіршому випадку, соняшникова олія. Але ні, у нас є пальмова олія. Цей тип олії не рекомендований ні в здорових дієтах, ні в інших.
  • Сироп глюкози і фруктози. Тобто цукор під іншою назвою. Тому споживання цієї речовини продовжує збільшуватися в невеликих порціях печива. Крім того, людям з непереносимістю фруктози слід бути особливо обережними, щоб не погіршити свій стан здоров’я.
  • Лактоза. Цукор, знову ж таки, хоча в цьому випадку він природним чином присутній у молоці, тому він не буде частиною доданого цукру під час процесу.
  • Розпушувачі, емульгатори та антиоксиданти. Хімічні речовини та інші хімікати, які не потрібні нашому організму, але які необхідні в цьому печиві, щоб воно ідеально зберігало свій стан.

Щодо харчової цінності 100 грам продукту (16 печива):

Як ми бачимо з цих даних, це продукт ультраобробки, який не рекомендується. Незважаючи на те, що виглядає просто, печиво «Марія» практично складається з пшеничного борошна та цукру. Вміст клітковини в ньому такий низький через тип борошна, що використовується (рафіноване та без цільного зерна для кращого травного засвоєння). Крім того, кожне печиво еквівалентно приблизно 6 грамам, тому в кожному ми знаходимо близько 26 калорій. Якщо ми прислухаємося до рекомендацій, то в п’яти печивах ми споживаємо 130 калорій, з яких найбільше споживання калорій припадає на вуглеводи та доданий цукор.

Його можна споживати як щось випадкове, але вони не рекомендуються в якості щоденного перекусу або перекусу. Набагато менше, якщо це частина життя дітей. Є кращі альтернативи, набагато поживніші, ніж цей вид печива. Пам’ятайте, що завжди краще вживати продукти з більшим вмістом білка та клітковини. Таким чином ми будемо ситі більшу частину часу, і вони не стануть залежністю. Або ви здатні з’їсти лише п’ять печива і протриматися до обіду?

Листкові тістечка краще?

Найвідоміше печиво «Марія» — це печиво з більш щільною і жорсткою текстурою. Але є і варіант з листкового тіста, рекомендований для приготування шоколадного бісквітного торта і для дачі малюкам перших місяців життя. Однак це також не корисне печиво.

Печиво Марія з листкового тіста складається з «пшеничне борошно, цукор, сироп глюкози та фруктози, пальмова олія, сіль, розпушувачі (карбонати амонію, карбонати натрію), емульгатор (лецитин), ароматизатор, засіб для обробки борошна“.

Щодо харчової цінності, то на кожні 100 грамів печива з листкового тіста ми знаходимо такі поживні речовини:

  • Енергетична цінність: 412 калорії
  • Жири: 8 г
    • Насичені жири: 3 грама
    • Цукор: 24 г

    Як бачимо, пожив
    ність трохи краща, ніж у класичного печива Марія, хоча кардинально не покращується. У цьому випадку також не рекомендується його регулярне вживання.

    Чи дієтичне печиво Марія?

    Багато хто вважає, що вони легкі або корисні, тому що в них немає ні шоколаду, ні горіхів, ні «фруктів», ні молока, ні будь-яких інших інгредієнтів. І ви вже бачили, де вони мають внесок клітковини? Вони просто прості вуглеводи, с високий вміст цукру і це обманює нас своєю невеликою кількістю калорій. Звичайно, мало хто буде залежати від марки.

    Щось, що ми повинні взяти до уваги в цьому типі солодощів, це те вони не споживають білок. Білок є основною поживною речовиною для розвитку багатьох функцій організму. У випадку дієт для схуднення важливо утримувати ситість і не створювати стрибків цукру в крові, які вимагають більше солодкого. На жаль, люди, які перекушують цим типом печива, майже не споживають білок.

    Є бренди, які мають «цільнозернове» печиво «Марія», але ви дійсно повинні читати інгредієнти. Ви зрозумієте, що основним інгредієнтом є пшеничне борошно, і є лише невеликий відсоток цільнозернового борошна. Чи це брехня, що вони цілісні? Ні, але компанії намагаються не зробити їх переважно ідеальними для здоров’я. Однак, навіть якби вони використовували цільнозернове борошно, їх харчові цінності не були б значно покращені.

    Крім того, ви вже бачили кількість цукру, який вони забезпечують. Вони навіть граються з додаванням різних типів цієї речовини, щоб замаскувати їх, щоб ви не знали, як визначити їх у списку компонентів. Так само, як і майже всі промислові хлібобулочні вироби, пальмова олія присутній. Це змусить нас збільшити споживання калорій, не усвідомлюючи цього, і при цьому ми недооцінюємо поживну цінність печива «Марія».

    Нехай вас не вводить в оману кількість калорій на одиницю. У цьому випадку набагато краще зосередитися на інгредієнтах, а не читати калорії. Не дозволяйте їм зірвати ваше навчання! Отже, на завершення, ні в якому разі не слід рекомендувати ці типи файлів cookie. Бажано робити їх вдома, зі здорових інгредієнтів, щоб контролювати порції та елементи, що його складають. Було б навіть цікавіше запровадити інші типи закусок з кращою харчовою цінністю, наприклад, миску йогурту з фруктами чи пластівцями.

    Печиво Марія товстіє?

    Хоча ми бачили, що вони не такі здорові, як здаються, і що вони забезпечують більше 400 калорій на 100 грамів, є ті, хто вважає себе печивом світло. Зокрема, немає їжі чи продукту, який би відгодовував. Все залежатиме від наших звичок і загальної кількості калорій, які ми споживаємо за день. Логічно, що перевищити загальну калорійність буде легше, якщо ми вживатимемо висококалорійні продукти, такі як печиво Марія.

    Тим людям, які сумніваються, чи варто їсти цю солодкість, щоб не додати в раціон зайвих калорій, краще її не вживати. Є здоровіше печиво з кращою харчовою цінністю. Ми навіть можемо зробити їх самостійно вдома, щоб контролювати інгредієнти та їхню кількість.

    Печиво Марія так, вони товстіють коли ми споживаємо їх у надлишку або не маємо контролю над калоріями, споживаними за день. Щоб уникнути помилок такого типу, які призводять до збільшення кілограмів, найкраще мати лічильник калорій через додаток. Йдеться не про одержимість вимірюванням калорій, а про те, щоб знати, що ми насправді споживаємо. Більшість людей не знають, скільки калорій вони споживають і витрачають щодня. І, навіть якщо ми витрачаємо багато калорій, найкраще поповнювати сили натуральною їжею, з низьким вмістом цукру і багатою білком. Це забезпечить необхідні поживні речовини на день.

    Чи трапиться щось, якщо ми споживемо їх вчасно? У межах здорового та різноманітного харчування споживання цього печива в помірних кількостях не впливає негативно на довгострокове здоров’я. Є кращі версії, але якщо це наше улюблене печиво, бажано приймати його контрольованими порціями та своєчасно. Вони не повинні бути частиною нашого щоденного раціону, навіть якщо ми їмо лише 5 на день.

    Чи краще печиво Марія без цукру?

    Одним із супермаркетів, де продають печиво Марія без цукру, є Mercadona. Щоб зрозуміти, чи є це більш здоровим варіантом, необхідно знати його інгредієнти.

    Отже, печиво Марія без цукру від Hacendado виготовляється з “пшеничне борошно 67%, підсолоджувач (мальтилол), рослинна олія (високоолеїнова соняшникова олія) 10%, рослинна клітковина, розпушувачі (гідрокарбонат натрію, гідрокарбонат амонію), сіль, емульгатор (соєвий лецитин)
    , ароматизатори, антиоксидант (метабісульфіт натрію). )
    “.

    У цьому випадку воно містить менше пшеничного борошна, ніж вихідне, тому основний інгредієнт деяких печива буде спотворений. Однак він не містить доданого цукру, і калорійність буде набагато нижчою. Якщо ми маємо певну тягу до цього печива і хочемо його прийняти, рекомендується, щоб воно було без додавання цукру. Також їх бажано використовувати для підтягнутих варіантів деяких десертів і рецептів, наприклад, знаменитого бабусиного пирога.

    Чи можна його приймати на кето-дієті?

    Правда полягає в тому, що вони несумісні з кето-дієтою, оскільки це оброблена їжа з високим вмістом вуглеводів, яка містить нездорові інгредієнти, такі як цукор, пальмова олія та сульфіт.

    Їх слід уникати, оскільки в них дуже багато чистих вуглеводів (77 грамів чистих вуглеводів на 100-грамову порцію). Щоб підтримувати кетоз, важливо обмежити споживання вуглеводів до 20-30 грамів на день. Крім того, ми можемо шукати інше печиво з низьким вмістом чистих вуглеводів.

    Крім того, вони містять підсолоджувачі з високим глікемічним показником, такі як цукор, фруктоза та глюкоза. Ці підсолоджувачі можуть підвищити рівень цукру в крові та запобігти досягненню кетозу. Крім того, ми можемо розглянути інше печиво, у якому використовуються кето-підсолоджувачі, такі як стевія, монахи або еритритол.

    Навіть пальмова олія є високоочищеною олією, яка схильна до окислення і може викликати запалення в організмі. Масла високої очистки зазвичай добувають за допомогою тепла та хімікатів. Цей процес видаляє поживні речовини з олії та замінює їх шкідливими хімікатами.

    Важливо отримувати жири зі здорових джерел, щоб ваше тіло могло спалювати чисте паливо під час кетозу. Крім того, сульфіт є суперечливою добавкою, яка входить до нашого списку харчових добавок, яких слід уникати під час кето-дієти. Харчові добавки потенційно шкідливі для здоров’я, тому їх слід уникати, наскільки це можливо.

    Коли не можна приймати Galletas María?

    Є певні люди або ситуації, в яких не рекомендується їсти ці види печива. Можливо, тому, що вони нездорові, або тому, що вони дійсно загрожують здоров’ю.

    Діабетики

    Печиво Марія має високий глікемічний індекс (70). Глікемічний індекс вимірює швидкість, з якою їжа, що містить вуглеводи, підвищує рівень глюкози (цукру) в крові. У цьому випадку в одній порції ми знаходимо 15 грамів вуглеводів.

    Тому його не рекомендується вживати людям з проблемами з інсуліном або діабетикам. Навіть не в невеликих кількостях або зрідка. Крім того, такі види печива прийнято вживати зі смузі, кавою з молоком або соками. Все це ще більше збільшує споживання цукру.

    госпіталізований

    Печиво «Марія» зазвичай можна знайти в лікарняному меню, особливо на сніданок або перекус. Це не тільки печиво, яке не має жодної цікавої поживної цінності, але воно також не підходить людям, які госпіталізовані.

    Незалежно від того, чи вони перенесли операцію чи з іншої причини, споживати їх небажано. Ні у недавно народили жінок. Найкраще їсти натуральну та свіжу їжу, за умови, що це перебуває під наглядом медичного працівника.

    дієти

    На жаль, деякі ендокринологи та дієтологи все ще радять перекушувати цими видами печива. Для людей, які сидять на дієті або хочуть схуднути, зазвичай можна споживати близько 5 печива на день. З огляду на те, що печиво містить 23 калорії, можна сказати, що це не гіпокалорійний перекус або достатньо поживних речовин.

    Також не рекомендується вживати 0% цукру та легке печиво «Марія». Вони мають такий самий вплив на здоров’я, незважаючи на те, що містять менше калорій і не містять цукру.

    дітей або немовлят

    Печиво Марія зазвичай входить в раціон малюків. Зазвичай батьки дають немовлятам листкове печиво, щоб заспокоїти зубний біль. Однак споживання цукру занадто велике для таких маленьких тіл. Дослідження показало, що найбільшою проблемою для дітей є вживання продуктів, які містять жир і цукор. У цьому випадку жиру менше, ніж цукру, але це печиво, яке не рекомендується.

    Крім того, він не забезпечує великих поживних цінностей. На цих стадіях росту необхідне достатнє споживання поживних речовин. Багато дітей можуть недоїдати, незважаючи на надмірну вагу. Важливо проводити огляди, щоб дізнатися, чи вистачає малюкам білка, кальцію, вітамінів і мінералів. У цих випадках печиво «Марія» не є перешкодою для дієти, оскільки воно збільшує калорійність, а тому, що воно має дуже низьку поживну цінність. Краще, щоб вони пере
    кусили іншими альтернативами, такими як фрукти з арахісовим маслом, тости з індичкою та сиром або ручне печиво.

    Повний шлях до статті: Стиль життя » харчування » Поради » Печиво «Марія»: калорійність, цукор і ризики його вживання

    Будьте першим, щоб коментувати

    Сухе печиво «Марія» без яєць: простий рецепт

    Відоме печиво «Марія» — це достатньо економний та простий рецепт, а також тривалий термін зберігання.

    Цим печивом можна нагодувати малюка та влаштувати з ним смачний перекус для дорослого.

    Підказка від SHUBA: готуйте печиво з додаванням маргарину або вершкового масла. Якщо немає молока, замініть його на будь-які кисломолочні продукти, сухе молоко або газовану воду.

    Інгредієнти 8

    Основні

    Покладіть м’який маргарин (або вершкове масло) в миску, додайте цукор, сіль та інтенсивно розітріть суміш до білого кольору.

    Розігрійте молоко до теплого стану. Додайте в масляну суміш. Перемішайте, додайте борошно та соду. Знов перемішайте.

    Додайте склянку крохмалю. Перемішайте.

    Додайте другу склянку крохмалю та знову перемішайте.

    Тісто вийде пишним та ніжним,

    Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або рушником та відправте в холодильник на годину.

    Заздалегідь вийміть маргарин (або вершкове масло) з холодильника, щоб воно стало м’яким.

    Через годину підготуйте робочу поверхню, присипану борошном. Розкатайте тісто в тонкий шмат та сформуйте кружечки печива шийкою склянки. Зробіть на кожному кружечку неглибокі дірочки за допомогою зубчиків виделки.

    Порада: розкочуйте тісто достатньо тонко, враховуючи, що за допомогою соди воно підніметься під час випікання.

    Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму, змащену олією.

    Перекладіть кружечки тіста на деко та відправте в духовку на 10 хвилин.

    Після випікання вийміть печиво з духовки та залиште остигати на деку.

    Зберігайте печиво «Марія» у сухому контейнері з щільно закритою кришкою.

    Спробуйте приготувати печиво тривалого зберігання з вівсяних пластівців.