Корисні поради

Скільки часу потрібно варити коропа

Короп в духовці

Запечений короп – це надзвичайно м’яка та ніжна на смак риба, яка вирізняється особливо привабливим виглядом, ароматом та смаком. Окрім цього, запечений в духовці короп є надзвичайно корисним, адже містить велику кількість корисних речовин.

Приготувати страву не складно. Але витративши трішки часу та декілька інгредієнтів ви отримаєте фантастично привабливу окрасу будь-якого застілля. Подавати запечену рибку найкраще з овочевим гарніром. Зокрема, з вареною чи запеченою картоплею, тушкованими овочами тощо.

Інгредієнти

Короп 1 шт.
Сметана 2-3 ст. л.
Майонез 2-3 ст. л.
Рослинна олія 2-3 ч. л.
Сіль За смаком
Перець чорний мелений За смаком
Лимон 1 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.

Приготування

На першому етапі приготування потрібно почистити коропа і ретельно промити його водою.

Після цього рибу витираємо паперовими рушниками і натираємо з усіх сторін шматочком лимона. Солимо та перчимо її і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі.

Поки риба маринується, ми приготуємо заправку. Для цього в окремій тарілці змішуємо сметану та майонез.

В отриманий соус додаємо рафіновану рослинну олію і знову все перемішуємо.

Тепер чистимо цибулю і нарізаємо її тоненькими напівкільцями.

На спинці карпа робимо паралельні неглибокі надрізи ножем. У кожен з них кладемо шматочок лимона.

Далі нашу рибку потрібно змастити зовні та всередині сметанно-майонезним соусом. Робимо це ретельно та щедро.

Решту соусу перемішуємо з половиною подрібненої цибулі і залишаємо на 10 хвилин.

У цей час деко для випічки застеляємо фольгою у два шари у хрестоподібному вигляді. Викладаємо сюди цибулю, а потім коропа. Також на цьому етапі фаршируємо рибу маринованою в соусі цибулею. Загортаємо фольгу і випікаємо коропа у розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 40 хвилин. За 10 хвилин до завершення приготування розгортаємо його з фольги і допікаємо решту часу. У риби має з’явитися золотиста скоринка.

Викладаємо коропа на красиву тарілку. Декоруємо його і подаємо до столу. Нехай смакує!

Скільки варити коропа?

Порційні шматки коропа варити 30 хвилин в підсоленій воді під кришкою. Цілий Короп до 2 кілограмів вариться 45 хвилин , від 2 до 5 кілограм – 1 – 1,5 години . Перед варінням коропа необхідно випатрати. Води необхідно стільки, щоб Короп був трохи покритий водою. Коропа на бульйон варити 45 хвилин .

як варити юшку з коропа

продукти

Риба — 1 риба, близько кілограма

Лук — 1 голова

картопля — 4 середніх картоплини

морква — 1 штука

Манка — 1 столова ложка

рослинна олія — 2 столові ложки

кріп, петрушка — на 20 грам

чорний мелений перець — пів чайної ложки

лавровий лист — пара листочків

сіль, гвоздика — за смаком

як варити юшку з коропа

коропа очистити від луски, розрізати уздовж черевце і випатрати, промити і нарізати на порційні шматки. З голів вийняти зябра.

коропа викласти в каструлю, залити холодною водою, посолити і поперчити. Цибулю і моркву почистити, викласти в суп, варити 40 хвилин. Потім бульйон процідити і повернути в каструлю, голову видалити, м’ясо повернути в бульйон. Моркву натерти на крупній тертці і повернути в бульйон.

почистити і порізати картоплю, додати в юшку, варити 15 хвилин до готовності картоплі. За 5 хвилин до закінчення варіння додати манку.

подавати, посипавши рубаною зеленню.

як смачно зварити коропа

продукти

Карп — 1 риба

вершкове масло — столова ложка

Лук — 2 голови

Петрушка — 2 кореня

морква — 2 штуки

огірковий розсіл — півсклянки

Мед — 1 столова ложка

сіль, перець — за смаком

Як зварити коропа

коропа почистити і випатрати, нарізати порційними шматками, видалити кістки. Неглибоку вузьку каструльку змастити вершковим маслом, викласти шматки риби. Цибулю і моркву почистити і нарізати, викласти зверху коропа. Додати петрушку і спеції. У чверті склянки води розбавити мед, додати до риби, залити розсолом і варити 20 хвилин. Подавати рибу з вареними овочами і рубаною зеленню.

Як і скільки часу потрібно готувати зернові для ловлі коропа

Зернові культури використовуються для підгодовування риби взагалі і коропа зокрема вже не одне століття і є, напевно, найдавнішим видом прикормки і насадки, використовуваної людиною при ловлі риби. Що ж робить їх настільки популярними серед рибалок? Чому, незважаючи на широке поширення таких сучасних високоефективних видів підгодовувань, як, наприклад, бойл і пеллетч, над складом яких працюють цілі колективи спеціально навчених людей, зернові продовжують міцно утримувати своє місце в арсеналі практично всіх карпятників (від кращих спортсменів до сільських дідусів, які продовжують хоч і по-старому, але вельми успішно ловити коропів на бамбукові вудки з поплавком з гусячого пера)?

Причин тому безліч. Перша з них, мабуть, полягає в доступності зерен. На відміну від вищезгаданих бойл і пелетч, кукурудзу або пшеницю можна легко придбати або «дістати» в будь-якому навіть в глухому селі. Друга – у відносно низькій вартості більшості видів зерен (останнім часом, мабуть, за винятком сильно подорожчала конопля). Третя причина – простота зберігання і приготування зернових і горіхів. Що стосується суб’єктивних причин, це, напевно, все. Але не зважаючи на це все давайте розлянемо, як потрібно, готувати зернові.

Кукурудза

Перед варкою кукурудзи поміщаємо у каструлю і заливаємо водою, замочуємо 24 год. Якщо у каструлі перед варкою не достатньо води доливаємо і варимо 30 хв. Коли вода закипіла, варимо на маленькому вогні. Після цього виключаємо, не зливаючи води чекаємо поки вистигне. Коли вода вистигне до 70 градусів, можна добавити різні ароматизатори, але я віддаю перевагу натуральному запаху. Запам’ятай лише одне правило – чим довше замочуєте кукурудзу, тим менше її потрібно варити!

Пшениця

Пшеницю набагато легше і швидше готувати, замочувати її потрібно лише 12 годин і варити 15-20 хв. Воду не зливаємо а чекаємо поки вистигне!

Конопля

Коноплю потрібно замочувати також 24 години, як кукурудзу, а вот варити потрібно до розкриття, мають появитися білі паростки. Воду після варки не потрібно зливати. ЇЇ можна використати для зволоженя прикормки

Пшоно

Пшоно можна не замочувати просто промити і варити 15-20хв.

Горох

Горох можна і варити і не варити. Якщо не варити тоді помістити горох у каструлі і залити водою, зачекати коли впитає всю воду, знову залити водою. Повторювати процедуро доти поки ви не зможете роздавити горох пальцями. Якщо Ви хочете варити горох замочіть його на 24 години і тоді варіть 20-30хв.

Таблиця варіння зернових

ЗерновіЗамочуваняЧас варіння
Кукурудза24 год30хв
Горох24 год20-30хв
Пшениця12 год15 -20хв
Конопля24 годДо розкриття
Пшоно15 – 20 хв
ЗерновіЗамочуваняЧас варіння